hirdetés
hirdetés
2024. július. 06., szombat - Csaba.
hirdetés

Adócsökkentés mellékhatásokkal

Az adótörvény idei változásai közül a legnagyobb hatással kétségkívül az adótábla kétkulcsossá alakítása, illetve az igénybe vehető kedvezmények radikális szűkítése jár. 

 A korábbi három – 18, 26 és 38 százalékos – adókulcsból a középső sáv megszüntetése után kettő marad, így a kormány szerint közel százmilliárd forinttal több marad az adófizetőknél. A módosítás lényege, hogy másfél millió forint éves jövedelemig 18 százalékot von el az állam, e fölött pedig 38 százalékot fizetnek majd az adózók. A változással az átlagos jövedelműek járnak jobban, az a kétmillió adóalany, akinek 800 ezer és másfél millió forint közé esett az éves bevétele. Havi bruttó 140 ezer forintos jövedelem esetén 4 667 forint megtakarításra számíthatnak. Idén figyelni kell az adóbevallás elkészítésekor arra, hogy bevételként kell elszámolni a tandíjat, a felnőttképzési díjat, ha a munkáltató fizeti, és a kiállított számlán adókedvezmény igénybevételére jogosító igazolás kiadását is feltüntették.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Kiss Melinda Katalin
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés