2021. szeptember. 26., vasárnap - Jusztina.
hirdetés
hirdetés

AB: szedni, vagy nem szedni?

A WHO nem javasolja, hogy a betegek abbahagyják az antibiotikum szedését a tünetek elmúltával, írja a HáziPatika.

Nem támasztják alá bizonyítékok, hogy igaz lenne a sokat hangoztatott, sőt sulykolt szabály, miszerint ha valaki elkezdett egy antibiotikum-kezelést, azt a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében teljességében be is kell fejeznie, ismertettük a MedicalOnline-on elsőként a The BMJ tudományos folyóirat múlt héten megjelent cikkét.

A WHO szerint ha korán leáll valaki a kúrával, kockáztatja, hogy nem pusztul el szervezetében a betegségét okozó valamennyi baktérium, amely mutálódhat és ellenállóvá válhat a kezelésre. Ezért ajánlja a nemzetközi szervezet a teljes kúra befejezésétírja most a HáziPatika.

Egyébként a portál azt is megemlíti, hogy szakemberek, akik nem vettek részt a kutatásban, üdvözölték annak megállapításait. Peter Openshaw, a Brit Immunológiai Társaság elnöke egyetértett azzal, hogy a kúra lerövidítése segítheti a rezisztenciaprobléma kezelését.

(forrás: Házipatika)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Én használok maszkot és mindenki mást is erre buzdítok, a tudomány eredményeire alapozott szakmai álláspont jelenleg ez.

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.