hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A világ legnagyobb online oktatási platformjával működik együtt az SZTE

A világ legnagyobb online oktatási platformjával, a Courserával kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), így 7500 hallgató számára váltak elérhetővé a világ vezető egyetemeinek és cégeinek internetes kurzusai.

A közlemény szerint a Courserát 2012-ben alapította a Stanford Egyetem két professzora, Andrew Ng és Daphne Koller, hogy online, tömegek számára nyitott kurzusokat kínáljanak, amelyek bárhol, bármikor elvégezhetők. Mára több mint 49 millióan tanulnak világszerte a Coursera rendszerében. A portál több mint 3800 kurzust kínál a világ 200 topegyetemének kurzusaiból, valamint ipari szereplők, a többi közt a Google és az IBM oktatási anyagaiból.

Hétfőtől az SZTE 7500 hallgatója kapott hozzáférést a Coursera anyagaihoz a Coursera for Campus révén. A tavaly elindított kezdeményezés lehetővé teszi az egyetemek számára, hogy használják a Coursera anyagait, és ezáltal szakmailag releváns, multidiszciplináris online tudást biztosítsanak hallgatóiknak.

A koronavírus-járvány világszerte érinti a felsőoktatási intézményeket, és ez 156 országban 1,4 milliárd diák életére van hatással. Ebben a kritikus pillanatban a felsőoktatási intézményeknek együtt kell működniük abban, hogy átálljanak a digitális oktatásra, és online támogassák a hallgatók tanulását. A Coursera kurzusai a tananyagot hetekre osztják, és videoleckéket, olvasóleckéket tartalmaznak. A tananyag elsajátítása gyakorlótesztekkel és vizsgatesztekkel mérhető, és a hallgatók a kurzusok végén e-oklevelet is kaphatnak. Ezek a kurzusok jól kiegészítik az SZTE jelenlegi tantervét, sőt a Coursera olyan kurzusokat is kínál, amelyek a szegedi egyetemen pillanatnyilag nem érhetők el online.

Hétfőtől az SZTE mind a 21 ezer hallgatója távoktatás formájában sajátítja el a tananyagot az egyetem több mint 15 ezer kurzusán. Szegeden a gazdaságtudományi kar már húsz éve hirdeti meg távoktatási tagozaton a gazdálkodási és menedzsment szakot, amelyen eddig több mint hétszázan szereztek diplomát.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!