hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A szakdolgozói hiány csökkentéséért

Az ösztöndíjprogram eddigi előrehaladásáról és az egészségügyi szakdolgozói humánerőforrás utánpótlásában betöltendő szerepéről rendeztek szakmai konferenciát Budapesten.

Három pályázati ciklus zárult le az ösztöndíjprogramban. Máig 1038 ösztöndíj szerződést kötöttek meg, de a harmadik pályázati ciklus kapcsán, amelynek során összesen 510 érvényes pályázat érkezett, még folyamatban vannak a szerződéskötések. Összesen mintegy 328 millió forintnyi ösztöndíjat kezdtek folyósítani.

A projekt legfőbb célja, hogy a hazánkban is egyre súlyosbodó problémaként jelentkező egészségügyi szakdolgozói hiány csökkentését, illetve az ápolók utánpótlását ösztöndíjjal segítse. A programban várhatóan 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló részesülhet, havi 40 000 Ft ösztöndíjban.

Az ösztöndíjjal támogatható OKJ szakképzések körének meghatározása a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál fennálló betöltetlen álláshelyek száma alapján történik. Az ösztöndíjasok támogatására a projekt országos mentorhálózatot hozott létre, amely segíti az egészségügyi intézmények és a tanulók közötti kölcsönös elköteleződést és a hivatástudat kialakulását.

Az ösztöndíjprogrammal kapcsolatos részletesebb információk, illetve a legfrissebb hírek a https://apololeszek.aeek.hu/ oldalon érhetőek el.

hirdetés

Könyveink