hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

A rákbetegek kiállnak az Uzsoki orvosaiért

Tiltakoznak a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház onkológiáján dolgozó orvosok és ápolók meghurcolása ellen a daganatos betegek Jász-Nagykun-Szolnok megyei civil szervezetei.

A 2011. november 30-án Szolnokon megrendezett Egészség Fórum rendezvényen résztvevők nevében tiltakozásunkat fejezzük ki a budapesti Uzsoki kórház onkológiai osztályán dolgozó orvosok és ápolók ellen irányuló támadások miatt. A rendezvényen daganatos betegségben érintett emberek is részt vettek: valamennyien tudják milyen nagyon nehéz az az út, amely ezzel a betegséggel együtt jár. Tapasztaljuk, hogy az egészségügy lehetőségei korlátozottak, nagy a zsúfoltság, sokszor érezzük magunkat futószalagon – a kapacitás és szakemberhiány folytán erre kényszerülnek az orvosok, hiszen mindenkit el kell látniuk, senkit sem küldhetnek haza, mert nem jutott rá idő.

Tapasztalatunk szerint az onkológia osztályok orvosai, dolgozói elhivatottságról, szakmai ismeretről adnak tanúbizonyságot nap mint nap. Védelmük érdekében a fórum résztvevői visszautasítjuk, hogy a végstádiumban lévő betegek fájdalomcsillapításával kapcsolatosan felmerült szándékos túladagolás gyanúja miatt nagy nyilvánosság előtt kollektív módon lejárassák az orvosokat, országos szinten is rombolják az orvos-beteg bizalmat, ami kétségbeesett rákbeteg emberek tízezrei számára jelent kapaszkodót a mindennapokban.

Minden beteg egyedi elbírálást igényel még azonos típusú és azonos stádiumú betegség esetén is, s ezt csak az orvosa tudja személyre szabottan megállapítani. Az ártatlanság vélelme mindenkinek kijár, a kollektív bűnösség ellen pedig mindenkinek minden fórumon fel kell lépni. Az ilyen hírek sokkolják a betegségben érintetteket és méltatlan a gyógyító orvosokkal és ápolókkal szemben.

Tisztelettel, a fórumon résztvevők nevében:

Furcsa Józsefné elnök
„Rák ellen-együtt-egymásért” Jász-Nagykun-Szolnok Egyesület;

Sipos Gézáné klubvezető

„Rák ellen-együtt-egymásért” Jász-Nagykun-Szolnok Egyesület jászsági betegklub
(+3630) 306-2242

Szolnok, 2011. december 2.

(forrás: „Rák ellen-együtt-egymásért” Jász-Nagykun-Szolnok Egyesület)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés