hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

A pont, a pont és a vesszőcske győzelme

Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon: Shrek 2

Shrek, a hatalmas zöld ogre visszatér, hogy Fekete Lacinak álcázva küzdjön Fiona hercegnő szerelméért, de nem kamionokat húz el iszonyatos erőlködés közepette, csupán a közönség kedvenc nótáit, azokat is játszi könnyedséggel. Három évvel az Oscar-díjas első rész után a Dream Works stúdió ismét bebizonyította, hogy az élőszereplős filmeknek van mit tanulniuk az animációs alkotásoktól és azok alkotóitól.

Hasonlóan a töltött káposztához, ami újramelegítve a legjobb, a jól ismert filmes műfajok és filmtörténeti jelenetsorok is újrakeverve, átmixelve a legélvezhetőbbek. Minden valamirevaló zsánernek született már paródiaváltozata, amely a helyzetkomikum mellett a nagy eredetikre való állandó kikacsintással szórakoztat, a komputeranimációs művek úttörői azonban vígjáték-elődeiknél jövedelmezőbb ötlettel álltak elő: vizuális és verbális poénokkal teletűzdelt történeteik egyszerre kötik le a mesét habzsoló kisgyerekeket és a filmtörténet főáramlataiban jártas szülőket.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Csillag Marci
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés