hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

A miskolci légi mentőknek is segítség

Biztonságossá és kényelmessé vált a mentőhelikopterek tankolása Miskolcon - a helyi sportrepülőtér környezetében - az ipari parkban megvalósult fejlesztések eredményeként.

A Miskolci Ipari Park bővítését célzó Mechatronikai Ipari Park projekt keretében számos fejlesztés történt, ezáltal tankolhatnak biztonságosabban a légi mentők - mondta az MTI-nek Szívós Judit, a helyi önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. szóvivője hétfőn.
Köteles Ferenc, a borsodi megyeszékhely légi mentő bázisának helikoptervezetője közölte: korábban súlyos problémákat okozott számukra a mentőhelikopterek tankolása. Az új iparterület kialakítása azonban a környék infrastruktúrájának fejlődését is magával hozta, így elkészült az úgynevezett "Bosch-úttól" a reptéri hangárokig vezető betonút, amelyen immár az üzemanyag-szállító járművek is biztonságosan elférnek.
Kiépült emellett a teherautók számára megfelelő parkoló is, ennek köszönhetően a kerozin szállítását és átfejtését ezentúl kényelmes és biztonságos módon tudják végrehajtani a szakemberek. A kiépült "tűzivíz tároló" és tűzcsap-rendszer, valamint a reptérre vezető út kezdeténél, a kereszteződésben kiépített forgalomirányító jelzőlámpa szintén a biztonságot szolgálja.
A mintegy 1,3 milliárd forint összértékű Mechatronikai Ipari Park fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektje, amely az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásával, és az Európai Unió 50 százalékos társfinanszírozásával valósul meg ez év márciusáig.

 

cimkék

Könyveink