hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

A miniszter elégedett volt magukkal

A humán tárca hároméves tevékenységét értékelve, a tárca vezetője jelentős eredménynek mondta az egészségügyi rendszer átalakítását, a dolgozók béremelését – írta az MTI.

Mint hétfői sajtótájékoztatóján mondta Balog Zoltán, az uniós egészségügyi fejlesztési konstrukció keretében 322 milliárd forintot fordított a kormány a járóbeteg- és a sürgősségi betegellátás minőségének javítására, illetve erre az ágazatra 114 milliárdot szántak az Új Széchenyi Tervből 2011 és 2013 között.  Balog Zoltán hangsúlyozta, az ellátórendszer átalakítása zökkenőmentesen zajlott, és rendezték az egészségügyi dolgozók fizetését is. Beszélt a dohányzás visszaszorításának nemzetközi elismeréséről, valamint a betegszállítás és a mentőszolgálat idén kezdett megerősítéséről.

Kiemelten fontos célnak nevezte, hogy a nagy rendszer-átalakítások után elérjék az emberi erőforrás minőségének javulását. Ezt egyebek mellett az egészségügyben a gyógyítás és a megelőzés, a szociális szférában pedig a családok megerősítése, illetve a gyermekek intenzívebb védelme által igyekeznek elérni - mondta a miniszter.

(forrás: MTI)

cimkék

Könyveink