hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

A Magyar Pszichiátriai Társaság VI. Nemzeti Kongresszusa

Egy lelki beteg jut három egészségesre, és az arány egyre romlik – hangzott el a Magyar Pszichiátriai Társaság február 1. és 4. között zajló VI. kongresszusán, a Budapest Sportarénában. A társadalmunkban zajló lelki rombolás-pusztítás folyamatát, a súlyos társadalmi kérdéseket is felvető szakmai problémákat több mint ezer szakember – elsősorban pszichiáter, pszichológus és háziorvos – vitatta meg.


A lelki betegek száma két évtized múlva várhatóan meghaladja a kardiovaszkuláris és a rosszindulatú daganatos betegségben szenvedőkét. Ma az Európai Unió tagországaiban a lakosság körülbelül 23-25 százalékánál állnak fenn lelki problémákra visszavezethető tünetek. A gondot csak növeli, hogy egyidejűleg több lelki betegség is tarkíthatja a szimptómát. Konszenzuson alapuló, a különféle szakterületeket összefüggéseiben kezelő cselekvési program nélkül minden negyedik ember pszichiátriai beteg lesz – hangzott el a kongresszuson – ami az egyes emberek és családjaik nehéz helyzetén túlmutató, súlyos társadalmi kérdést jelent.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
RISKÓ ÁGNES
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés