Gyermekévek
A hal egészséges – de jóból is megárt a sok
2010. február 18. 12:59
.jpg)
A halhús fogyasztását széles körben népszerűsítik kétségbevonhatatlanul kedvező egészségi hatásai – például az ómega-3-zsírsav agyfejlődést serkentő hatása – miatt, kevesebben tudják ugyanakkor, hogy a higanyvegyületek is főként ezen az úton juthatnak a táplálkozás során az emberi szervezetbe.
A túlságosan sok hal fogyasztásában rejlő veszélyek eddig is ismertek voltak, melynek nyomán a várandós nőknek már korábban azt javasolták, hogy csak mértékkel egyenek halat terhességük alatt. Kezdetben úgy tűnt, hogy csak a tengeri halak veszélyesek e szempontból, mostanában azonban egyre-másra jelennek meg adatok az édesvízi halak higanyszennyezettségére vonatkozóan is.
A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.
A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.
Forrás: Gyermekévek