hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A Ferring új beszerzése

A svájci központú Ferring gyógyszergyár bejelentette, hogy lezárult a Cytokine PharmaSciences Inc. (CPSI) és annak nagy-britanniai leányvállalatának (Controlled Therapeutics, Scotland Ltd.; CTS) megvásárlása.

A CPSI/CTS főleg nőgyógyászati készítmények gyártására szakosodott. A Ferring termékpalettája nagyon erős a reproduktív egészség terén, és döntéshozói úgy vélik, hogy a CPSI/CTS megszerzése megerősíti pozícióját ezen a területen. Az elmúlt két év során a Ferringnek ez már a második nagyszabású befektetése ebben a piaci szegmensben, miután 2010 májusában megvásárolta az erős menstruációs vérzés kezelésére szolgáló LYSTEDA® (tranexamic acid) globális forgalombahozatali jogát.

Michel Pettigrew, a Ferring igazgatótanácsának elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: „Ezen akvizíció révén közelebb kerülünk ahhoz a célunkhoz, hogy a reproduktív egészség terén megszerezzük a globális tudományos és kereskedelmi vezető pozíciót, és kiteljesítsük a már ma is erős nőgyógyászati portfóliónkat, amelynek többek között a TRACTOCILE® (atosiban) és a PABAL® (carbetocin) is tagja. Ráadásul, az akvizíció révén a dinoprostone előállítási jogait is megszereztük. A dinoprostone-t Kanadában és az Egyesült Államokban a Forest Laboratories, Inc. forgalmazza CERVIDIL® néven, míg a világ többi részén a Ferring PROPESS® néven.”

A CTS erős a nőgyógyászati termékek kutatásában, így például a hüvelyi alkalmazású misoprostol-t valószínűleg 2012-ben nyújtják be az FDA-hoz engedélyezésre. A termék Kanadában és az Egyesült Államokban MISODEL® a világ többi részén pedig MISOPESS® néven kerülhet majd forgalomba.

Országtól függően a szülések 15-30 százaléka mesterséges indítással kezdődik; a méhszáj szülés közbeni érését segítő eljárások a jövőben egyre nagyobb jelentőségre fognak szert tenni.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés