hirdetés
hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

A Duna mentén, világszínvonalon

Idén nyílt a Művészetek Palotája
Sokan szidták, már jó előre. Mondták róla, hogy csúnya betonmonstrum, úgy néz ki, mint egy gabonaraktár és egyáltalán: a hányatott múltú Nemzeti Színház tőszomszédságában épül – rossz ómen.
Aztán tavasszal elkészült. Először a diákokat, nyugdíjasokat, szemfüles zenerajongókat nyerte meg magának: amíg a templomhajónyi koncertterem oldalfalait, zengőkamráit nem sikerült számítógépes eljárással minden létező hangzásra optimálisan beállítani, csökkentett áron látogathatták a jól informált élelmesek a hangversenyeket – nagy részük megmaradt állandó publikumnak. Ezután a remek akusztika, no meg a program hírére még csak szállingózó első fecskéket nyűgözte le a jegyvásárlás kultúrája: a számítógépes nézőtér- demonstráció, az öltönyöskosztümös jegyárusok, kulturált segítőkészségük. Nem volt sor. Mindjárt a nyitáskor lehetett azonban jegyet kapni olyan, műfajukat tekintve rokonszenvesen változatos, azzal együtt lélegzetelállító koncertekre, mint a londoni filharmonikusoké vagy a Chopint játszó Bogányi Gergelyre, meg a Buena Vista Social Klub égisze alatt futó „mezítlábas dívára”, sőt a nagy öreg, Ibrahim Ferrer estjére – latin szenvedéllyel dobogott az egész karzat. Na, nem pár fillérért: a jegyárak – a jobb helyekre – bizony magasak voltak és maradtak. Világszínvonalúak. Viszont a program is az – némi berzenkedés után bólintottunk.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
TEGYI ENIKŐ
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés