hirdetés
2022. augusztus. 14., vasárnap - Marcell.
hirdetés

A digitális egészségügyi szolgáltatásokat is eléri az államosítás

Állami tulajdonba került a digitális egészségügyi szolgáltatásokat végző Pan-Inform Kutatás-fejlesztési és Innovációs Kft., írja a Napi.hu.

A Magyar Telekom 100 százalékos érdekeltségébe tartozó, digitális egészségügyi szolgáltatásokat végző leányvállalat, a Pan-Inform Kutatás-fejlesztési Innovációs Kft. értékesítéséről szóló szerződést december  8-án írta alá a magyar állammal az értékesítő T-Systems Magyarország Zrt.

A BÉT honlapján megjelent bejelentés szerint a vételár nagyságrendileg 5,5 milliárd forint, „amely az adásvételi szerződésben rögzített feltételek szerint módosulhat”. A tranzakció 2022 első negyedévében zárulhat. A tranzakció tárgyát képező szolgáltatási portfólió elsősorban a közszférába tartozó igénybevevők feladatellátását támogatja, a felek megállapodása révén pedig e tevékenységeket a jövőben állami tulajdonú társaság végzi.

A Pan-Inform feletti állami irányítás megszerzését az egészségügyi adatok bizalmi jellegére, valamint a számítástechnika széles körű elterjedése miatt az egészségügyi adatok fokozott védelemének szükségességére tekintettel a hétfőn megjelent kormányrendelet nemzetstratégiai jelentőségi összefonódásnak minősíti, írja a Napi.hu.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
hirdetés

Könyveink