A dietetikusoknál a prevenció kulcsa
2006. április 01. 00:00
AzEurópai Dietetikus Szövetségek Szervezete, az EFAD 2005 júniusában fogadta el szakmaképzési és működési nyilatkozatát. Ezzel megszülettek a folyamatos képzésfejlesztés elvei, egyértelművé váltak a táplálkozástudomány területén dolgozók szakmai önállóságának keretei és a minőségbiztosítás szempontjai. Henter Izabella, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) főtitkára elmondta, Magyarországon most folyik a szakemberek által kidolgozott nyilatkozat hazai akkreditálása, amelyben a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint a két képzési centrum, a pécsi és a budapesti főiskola munkatársai vesznek részt. Az elfogadott változatból, amely reményeik szerint beépülhet az oktatásba és a hétköznapi gyakorlatba, tömör összefoglaló készül a minisztériumok számára. Az MDOSZ elnöke, Antal Emese szerint a hazai elfogadtatás nagyon jó alkalom arra, hogy a dietetikus szakma megmutathassa, milyen tudás birtokában van.
A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!