hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

A CIBIS III vizsgálat bemutatása

Az Európai Kardiológiai Társaság (European Society of Cardiology – ESC) kongresszusán (szeptember 3–7, Stockholm) bemutatták a mérföldkövet jelentő CIBIS – Cardiac Insufficiency Bisoprolol Study – III vizsgálat várva várt eredményeit. A felfedezést Ronnie Willenheimer (Malmö) mutatta be a szeptember 4-i Hotline Session keretén belül, valamint egyidejűleg publikálták a Circulation folyóiratban. Majd a CIBIS III részletes tárgyalására a Merck KgaA CIBIS III – Eljött-e az idő, hogy újragondoljuk a krónikus szívelégtelenség jelenlegi terápiás ajánlásait? című szimpóziumán került sor szeptember 5-én. Az előadók között volt Willenheimer, Philippe Lechat (Párizs, Franciaország), Erland Erdmann (Cologne, Németország), Ferenc Follath (Zürich, Svájc), Piotr Ponikowski (Wroclaw, Lengyelország), Dirk J. van Veldhuisen (Groningen, Hollandia) és Henry Krum (Melbourne, Ausztrália).
  Willenheimer a következőket mondta: „Mostanáig nem állt rendelkezésünkre megfelelő bizonyíték ahhoz, hogy a krónikus szívelégtelenség kezelésének legjobb kezdő terápiája felett döntsünk. A CIBIS III ennek az életbevágóan fontos kérdésnek a megválaszolását tűzte ki célul. Mostanra a kezelőorvosok biztosak lehetnek abban, hogy a betegeik nem szenvedik kárát annak, ha a kezelés első lépését a béta-blokkolók közé tartozó bisoprolollal teszik meg.”

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés