hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

A bíróság elutasította a kórház védekezését

Megnyerte a kórház elleni pert az a fiatalember, akinek a motorbalesete kapcsán kialakult gázgangréna miatt amputálni kellett  a lábát – írja a kisalfold.hu.

A fiatalember motorozás közben elesett, megsérült a jobb bokája. Később a Veszprém megyei kórházban megállapították a jelentős elmozdulással járó, darabos törést, megműtötték, majd három nappal később észlelték a gázgangrénát. Mivel a lábszáron az összes izom elhalt, a magas combszintű amputáció mellett döntöttek. A műtétet követő vizsgálatok alapján a felperes sebváladékából baktériumot mutattak ki.

A fiatalember kérte a bíróságot, hogy állapítsa meg a kórház felelősségét, mivel  az ellátása során nem tartották be a szabályokat, s ez vezetett az amputációhoz.

A kórházi oldal viszont azzal próbálta kimenteni magát,  hogy a felperes, mivel jogosítvány nélkül motorozott, maga is közrehatott az állapota kialakulásában. Érvelt továbbá azzal is, hogy a fiatal férfi maga is tehet a gázgangréna észlelésének elmaradásról... – idézte fel a bíróság által elutasított kórházi védekezést a kisalfold.hu.

(forrás: Kisalföld Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés