hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

'Szócska adja tudását a szomszéd fűszeresnek'

Nyílt levélben mondta fel hallgatói jogviszonyát a Szócska Miklós által alapított Egészségügyi Menedzserképző Intézetben Harmatha Levente, a pécsi Sipo-patikalánc tulajdonosa - írja a Népszabadság.

Szerinte az államtitkár saját intézménye, a menedzserképző szellemiségével össze nem egyeztethető módon szabályozná újra a patika-alapítási szabályokat.

A Népszabadság úgy fogalmaz: volt hallgatója üzent hadat Szócska Miklósnak, az egészségügyért felelős államtitkárnak tiltakozásul az új patika-alapítás szabályozása miatt. Harmatha Levente gyógyszerész, a Sipo-patika lánc tulajdonosa, az iskola végzős hallgatója az államtitkárnak szóló nyílt levélben mondta fel hallgatói jogviszonyát a Szócska Miklós bábáskodása mellett létrejött és államtitkári megbizatásáig igazgatott Egészségügyi Menedzserképző Intézettel.

A nyílt levélben csalódottságának is hangot ad, mondván: „Ön közel húsz év menedzseri tudás felhalmozásával elköveti azt a hibát, hogy szóba áll a rendszert konzerválni akaró paternalista, paraszolvenciát életben tartó szakmai kamarákkal. A fentieket figyelembe véve ugye nem veszi sértésnek, ha a döntésem az, hogy nem óhajtok szellemi műhelyében a továbbiakban gondolatokat megosztani. Gyűjtsék csak szorgalmasan a szellemi tőkét, majszolgassák kicsit, üljenek rajta, majd pedig hozzanak meg ilyen, és ehhez hasonló demagóg döntéseket. A felhalmozott tudást pedig szerintem adják oda a szomszéd fűszeresnek."

A nyílt levél megjelenésével egyidőben a Magyar Gyógyszerész Kamara és a Magán Gyógyógyszerészek Országos Szövetsége sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ők viszont támogatják az új piaci szabályozást.

A teljes cikk a Népszabadság oldalán olvasható.

(forrás: Népszabadság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés