hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

"Maffiamódszerről nem beszélnék"

A külföldön dolgozó magyar orvosok 57 százaléka 35 éves vagy annál fiatalabb, míg a hazánkban dolgozó orvosok átlagéletkora 49 év, közli a Hír TV.

Nem csak a béreken múlik az egészségügyi dolgozók elvándorlása – jelentette ki Hegedűs Zsolt a Newsroom című műsorban. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint az elvándorláshoz a fizetések mellett a jobb munkaminőség és az életkörülmények is hozzájárulnak. Hegedűs Zsolt visszautasította Balog Zoltán humánminiszter azon kijelentését, mely szerint maffiamódszerekkel csábítják külföldre az egészségügyi dolgozókat.

„Én maffiamódszerről nem beszélnék, hanem egy fantasztikus szolgáltatásról, mert ott külföldön nagyon megbecsülik az egészségügyi szakdolgozókat. Ennek a megbecsülését várnánk már itt is Magyarországon, hogy prioritás legyen az egészségügy, és ne csak téglába és betonba öntsük a milliárdokat, hanem a humán erőforrásba és a szürkeállományba, hogy itt tartsuk azt a szakorvost, és ne menjen az érsebész, a szülész-nőgyógyász vagy az altatóorvos Angliába vagy Skandináviába” – fogalmazott.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink