hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

20-szor gyorsabb lehet a mesterséges intelligencia

Mozart néven kerülhet majd piacra 2021 végén az a processzor, amely segítségével szintet léphet a mesterséges intelligencia, közli a hvg.hu.

Az, hogy a jövőben miként tudjuk kiaknázni a hétköznapokban a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, nagyban függ attól is, hogy mennyire vagyunk képesek a működéséhez szükséges számítási kapacitást biztosítani. Több nagyvállalat is dolgozik azon, hogy a kihívásoknak megfelelő chipet készítsen, de bejelentkezett egy kis processzorgyártó is.

A Techradar beszámolója szerint az amerikai SimpleMachine saját fejlesztésű, Mozart névre keresztelt processzorát kifejezetten a mesterséges intelligencia kiszolgálására készítettek. Fejlesztői szerint a chip szerint képes alkalmazkodni a terheléshez.

Ha hihetünk a cégnek, a Mozart felgyorsíthatja a képfelismerő algoritmusokat éppúgy, mint például a génszekvenciák összehasonlítását. A tervek szerint 2021 végén válik majd elérhetővé, és a számítások szerint 20-szor gyorsabb lesz, mint a jelenleg piacon lévő modellek, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!