hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

2005. március 18–április 3.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

 Most még lehet, most még nincs késő: a Budapesti Tavaszi Fesztivál közel van ugyan (noha a tavasz még jó messze), de nem annyira, hogy már semmire ne lehessen jegyet kapni.

 A zenei rendezvények körül máris nagy a tülekedés; hiába, megint jönnek a nagyok, nagyszerű muzsikusok. Zubin Mehta „saját” zenekarával, a Firenzei Maggio Musicaléval érkezik, s a Nemzeti Hangversenyteremben lépnek föl március 29-én és 30-án. Március 31-én ugyanott Pierre Boulez dirigálja a Chicagói Szimfonikus Zenekart egy remeknek ígérkező Bartók-koncerten, melyen Daniel Barenboim közreműködik zongorán; másnap viszont ő áll a karmesteri pulpituson Zenei csemegének ígérkezik a Singapore Chineese Orchestra Kodály- és Bartók-műveket is szerepeltető koncertje március 28-án a Művészetek Palotájában, akárcsak a Moszkvai Virtuózok Kamarazenekar föllépése Vlagyimir Szpivakov hegedűművész közreműködésével.

 S ami engem illet: a világért ki nem hagynám a legendás I Musici di Roma Kamarazenekar föllépését március 23-án az Olasz Kultúrintézetben: a 12 tagú együttes minden muzsikusa virtuóza saját hangszerének, és szólistája saját zenekarának.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Csáki Judit
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés