hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Letette rektori esküjét Merkely Béla

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Szél Ágoston leköszönő rektor, és az egyetem vezetősége jelenlétében tette le esküjét az egyetem július 1-jétől hivatalba lépő új rektora.

A beiktatási ceremónián elsőként dr. Szél Ágoston, leköszönő rektor szólt a megjelentekhez. Elmondta, ambivalens érzésekkel búcsúzik vezetői tisztségétől, hiszen a nehézségek ellenére az elmúlt hat év minden napján örömmel és teljes odaadással végezte feladatait. Hozzátette, az ünnepélyes szertartás az egyetemi vezetés munkájának folytonosságát szimbolizálja, azt, hogy a leköszönő és a hamarosan hivatalba lépő rektor viszonya az intézmény számára a jövőben is gyümölcsöző lesz. Szél Ágoston Szentágothai János anatómus szavaival búcsúzott az elmúlt hat évtől, végül Szent Ágoston gondolatait kölcsönözve szolgált útmutatással utódjának, és kívánt sikeres munkát a rektori tisztséghez.

A leköszönő rektor beszédét követően ünnepélyesen átnyújtotta az I. Ferenc király által a Pesti Egyetem orvoskarának 1819-ben adományozott eredeti tisztségláncot Merkely Béla professzornak, ezt követően az egyetem Szenátusa által jelölt és Magyarország köztársasági elnöke által kinevezett új rektor felolvasta esküjét.

Merkely Béla rektori esküjét Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) minisztere, Szőcs Géza miniszterelnöki megbízott, Mikola István, Magyarország felkért ausztrál nagykövete, korábbi egészségügyi miniszter, Réthelyi Miklós rector emeritus, korábbi nemzeti erőforrás miniszter,  Nagy Szilárd, az EMMI egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkára, Sótonyi Péter rector emeritus, valamint a Semmelweis Egyetem szenátusának, vezetőinek és hallgatóinak jelenlétében mondta el a Semmelweis Szalonban.

Az eskü szövegét és további részleteket olvashat az egyetem honlapján.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink