hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Átvette rektori megbízását Merkely Béla

Átvette rektori megbízólevelét dr. Merkely Béla Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában. Az új rektor július 1-jén lép hivatalba.

A Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettesét, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját 2017. december 14-én, jelentős többséggel választotta rektorjelöltjének a Semmelweis Egyetem szenátusa.

A Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) értelmében a rektorjelölt személyéről szóló javaslatot az egyetem elküldi a fenntartónak. A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a szaktárca vezetője küldi meg a köztársasági elnöknek, aki 2018. július 1-jével 5 éves időtartamra bízza meg az új vezetőt. Dr. Merkely Béla ősszel mutatta be rektorjelölti programját a Semmelweis Egyetemen, akkor úgy fogalmazott: hallgató-, beteg- és munkatársközpontú intézményt kíván formálni az egyetemből.

Dr. Szél Ágoston jelenlegi rektor megbízása 2018. június 30-án jár le, és – mivel az Nftv. szerint adott felsőoktatási intézményben ugyanazon személy összesen legfeljebb két alkalommal kaphat rektori magasabb vezetői megbízást – tovább nem hosszabbítható meg.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink