hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

 

Inzulinadagoló okostapasz

A segédeszköz a diabéteszes páciensek vércukorszintjét önállóan követi nyomon, és szükség esetén szintén autonóm módon adagolja a megfelelő mennyiségű inzulint a beteg szervezetébe, írja a GyártásTrend.

Egy inzulinadagoló okostapaszt fejlesztettek ki a Kaliforniai Egyetem biomérnökei. Az eszköz a diabéteszes páciensek vérének glükózszintjét folyamatosan ellenőrzi, és ha szükséges, inzulint bocsát a páciens szervezetébe.

Az öntapadó matrica előállítása egyszerű, és mindennapos használatra szánják a feltalálói. A fejlesztés hatékonyságát ideig egereken és sertéseken tesztelték, a csapat most az amerikai élelmiszer-és gyógyszerfelügyelő hatóság (FDA) jóváhagyására vár, hogy embereken is kipróbálhassák a technológiát.

Forrás: Zhen Gu Lab, UCLA

Az inzulin a tapasz mikrotűiben várja, hogy amikor a beteg vércukorszintje elér egy bizonyos küszöböt, felszabadulhasson. Amikor a vércukorszint a normál értékre visszatér, az inzulinadagolás is lelassul, majd pedig leáll. A kutatók szerint mind ennek az az előnye, hogy így az inzulin-túladagolás elkerülhető, közli a lap.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink