hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Pálinkás József elmeséli...

Egy éve nem elnöke Pálinkás József a kutatási pénzek elosztása felett diszponáló Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatalnak, és most elmesélte a HVG-nek, hogy keresték meg bizonyos emberek, hogy a "jó" pályázatok nyerjenek.

A HVG e heti Portré rovatában a 2018-ban a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöki posztjáról elbocsátott Pálinkás elmeséli, hányszor hallgatta meg őt Orbán Viktor, majd cselekedett az általa adott tanáccsal ellenkezően.

Arról is beszélt, mennyi ideje nem váltott szót a miniszterelnökkel, és mit gondol atomfizikusként a paksi bővítésről. Az MTA-val kapcsolatban sem rejti véka alá véleményét, de ami a legérdekesebb: elmeséli, hogy keresték meg még a kutatási pénzekről döntő NKFIH elnökeként bizonyos emberek, hogy bizonyos pályázatokat hozzon ki győztesnek. "Olyan sokan tették, hogy nem is kívánom megnevezni őket, mert méltatlan lenne, ha valakit kihagynék. A legkülönbözőbb beosztású emberek jöttek a pályázat lemásolt előlapjával, az óvatlanabbak pedig e-mailben kerestek meg" – fogalmaz az interjúban az MTA volt elnöke, hozzátéve, ő mindig nemet mondott.

További részletek az e heti HVG-ben!

(forrás: HVG)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink