hirdetés
2021. szeptember. 18., szombat - Diána.
hirdetés

A hosszú távú antitrombotikus kezelések hatékonysága és biztonságossága krónikus koronária szindrómában

Valamennyi, az aszpirinhez hozzáadott antitrombotikus kezelés csökkentette a major kardiovaszkuláris és cerebrovaszkuláris események incidenciáját, és növelte a major vérzéses szövődmények kockázatát krónikus koronária szindrómában, összehasonlítva aszpirin monoterápiával. Valamennyi iszkémiás és vérzéses eseményt, valamint az összmortalitást figyelembe véve úgy tűnik, hogy a rivaroxaban és aszpirin kombinációja a preferálandó hosszú távú antitrombotikus rezsim a nagy kockázatú, krónikus koronária szindrómában szenvedő betegek esetén.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Bedő Csaba
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

E havi szerkesztőnk

Dr. Marozsán Ibolya

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1974-ben végeztem summa cum laude minősítéssel. A későbbiekben belgyógyászatból és kardiológiából, majd tüdőgyógyászatból szereztem szakvizsgát. Fő érdeklődési területem mindig a kardio-pulmonológia határterülete volt. Ilyen témakörökben számos előadást tartottam magyar, angol és német nyelven, illetve ezek írásos formában is megjelentek különböző folyóíratokban. Legutolsó munkám  a  Szív és érgyógyászat tankönyv /2020/   "Mellkasröntgen a kardiológiában" fejezetének a megírása volt.
hirdetés