hirdetés
2022. január. 18., kedd - Piroska.
hirdetés

A hosszú távú antitrombotikus kezelések hatékonysága és biztonságossága krónikus koronária szindrómában

Valamennyi, az aszpirinhez hozzáadott antitrombotikus kezelés csökkentette a major kardiovaszkuláris és cerebrovaszkuláris események incidenciáját, és növelte a major vérzéses szövődmények kockázatát krónikus koronária szindrómában, összehasonlítva aszpirin monoterápiával. Valamennyi iszkémiás és vérzéses eseményt, valamint az összmortalitást figyelembe véve úgy tűnik, hogy a rivaroxaban és aszpirin kombinációja a preferálandó hosszú távú antitrombotikus rezsim a nagy kockázatú, krónikus koronária szindrómában szenvedő betegek esetén.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Bedő Csaba
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

E havi szerkesztőnk

Dr. Battyányi Bertalan

 

Szakmai önéletrajz

 

1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán.  A nyíregyházi Jósa András Megyei Kórház V. számú, hematológiai profilú belgyógyászati osztályán lettem osztályos orvos, 1998-tól belgyógyász szakorvos. 2000-től ugyanezen intézmény kardiológia-angiológia  profilú, III. számú belgyógyászati osztályára kerültem. Innen tettem 2002-ben klinikai hematológiából, majd 2004- ben kardiológiából szakvizsgát. Felnőtt transthorakalis és transoesophageális  licencvizsgákkal rendelkezem. 2006-tól a Szabolcs-Szatmár-Beregi Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (a fenti intézet jogutódja) kardiológiai járóbeteg szakellátásában dolgozom a kórház vásárosnaményi telephelyén.

 

hirdetés