hirdetés
2019. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Amerikai kutatók olyan új diagnosztikai módszert fejlesztettek ki, amely a vizeletből, non-invazív módon képes a húgyhólyagrák kimutatására.

Hazánkban mintegy 600-700 ezren élnek enyhe vagy középsúlyos vizeletvesztéssel, 25 százalékuk férfi, és 90 százalékuk nem fordul orvoshoz.

Pontosabban azonosítható, hogy mely betegeknél a legnagyobb a vesekövek visszatérésének kockázata, közli az OTSZ Online.

Január 17-19. között tizedik alkalommal rendezte meg a Jahn-Ferenc Dél-Pesti Kórház az urológiai nemzetközi továbbképzést és műtéti kurzust.

hirdetés

A prosztatarák nem halálos betegség, ha időben felfedezik és kezelik. Megnyilt Magyarország első férfiegészség-központja.

 

Javíthatja a prosztatarákkal szembesült férfiak életkilátásait és életminőségét a rendszeres mozgás és a speciális gyógytorna.

Egy klinikai vizsgálatban apró aranyrészecskék vibrációs tulajdonságait kihasználva semmisítették meg a prosztata elrákosodott sejtjeit. A módszer nagyon pontos beavatkozást tett lehetővé, és olyannyira mentes a mellékhatásoktól, hogy az elsőként kezelt beteg a terápia után egy héttel már biciklizett.

Alig-alig jutnak el a rákbeteg férfiak gyógytornászhoz, mert a betegek sokszor nem is tudnak a lehetőségekről.

A Movember Mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komolyabb problémákra, elsősorban a prosztataproblémákra.

A Mosoly Alapítvány idén is ingyenes, egy hetes budapesti, nem ott alvós nyári Mesetábort szervez onkológiai betegségben érintett gyermekek számára.

Komoly problémákkal és szakmaisággal is küzd a 6. osztályos gyerekek számára megírt természetismeret könyv.

Ötvenéves kor fölött évente ajánlott az urológiai szűrővizsgálat – mondta Kubik András urológus az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Alig-alig jutnak el a rákbeteg férfiak gyógytornászhoz, pedig a rendszeres mozgással javulhatna az életminőségük.

Egy finn kutatócsoport olyan szinergizmust fedezett fel, mely a HOXB13 és CIP2A gének egyidejű genetikai mutációja révén komoly hatást gyakorol a prosztatarák kialakulására, agresszivitására és a betegek túlélési arányának csökkenésére.

A korábbi dogmával ellentétben nem steril húgyhólyagban ugyanazok a kommenzális és pathogén baktériumtörzsek élnek, mint a vaginában, állapította meg a Nature Communications tanulmánya.

Ausztrál kutatók egyetlen dózisú sugárterápiát javasolnak a prosztatarák gyógyítására, írja az MTI nyomán a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés