hirdetés
2017. augusztus. 23., szerda - Bence.
hirdetés

A korai prosztatarák műtéti kezelése a legtöbb férfi számára nem jelent túlélési előnyt, azonban számos súlyos mellékhatással jár, írja a The New England Journal of Medicine tanulmánya. Megjelentek a PIVOT vizsgálat húsz éves utánkövetési eredményei.

Az elmúlt negyven évben a fejlett országok férfinépességének spermaszáma kevesebb mint felére csökkent, olvaható a Portfolion.

Változtak a nem-komplikált húgyúti infekciók kezelésére vonatkozó evidencia-alapú, S3-irányelvek, írja a PharmaOnline.

A világon alig akad olyan vesetranszplantációs sebészet, amely maga követi és ellenőrzi a beteget. Perner Ferenccel a mok.hu beszélgetett.

A Kontinencia Világhetet minden év júniusának harmadik hetében tartják. Régiós szintű eszmecserére ezen a területen idáig nem volt példa. Komoly előrelépést hozott a 2017. június 20-án Ljubljanában megtartott első Kontinence+ regionális konferencia.

hirdetés

A fizikai aktivitás krónikus hiánya drasztikusan megemelheti a húgyhólyag- és veserák kialakulásának esélyét, közli az OTSZ Online.

Nyilvánvaló bizonyítékok támasztják alá, hogy a vizelet nem steril, ez a tudás mégsem integrálódott a klinikai praxisba. Főleg az idősek esetében gyakori a felesleges és kártékony antibiotikus kezelés.

Véres vizelettel tuningolt „itt a piros, hol a piros” játék mutatja be hólyagrák legfontosabb tünetét a Gyógyulj Velünk Egyesület kampányában.

A húgyúti fertőzés a nők leggyakoribb bakteriális fertőzései közé tartozik, ami az antibiotikumos kezelés ellenére rendszeresen kiújul, írja az OTSZ Online.

A megfelelő betegutak kialakítása és a progresszivitás szerint egymásra épülő kontinencia-ellátás még várat magára.

A 104-es segélyhívó szám teljes integrálásának nincsen egyetlen olyan pozitív vonatkozása sem a társadalom számára, amely miatt ez megérné. Szinte biztosra vehető, hogy az integráció miatt további csúszások is lesznek a kiérkezési időben, és ezek igen, okozhatják majd akár egy-egy beteg halálát is.

Vajon emlékeink és emlékezőképességünk is kiállják-e az idő próbáját? Hogyan játsszunk memóriánkkal úgy, hogy ne az játszhasson velünk kényére-kedvére?

Világszínvonalú, betegprofil alapú inkontinencia irányelv lépett életbe tavaly, ám ahhoz, hogy az ajánlás a gyakorlatban is megfelelően működhessen, a szakma jogszabály módosítást vár a szakpolitikától.

Az esetek nagy részében már a háziorvos gyorsan és szakszerűen meg tudja ítélni és érdemben el tudja látni az inkontinens betegeket.

Az elhízás jelentősen növeli a prosztatarák kialakulásának esélyét és számottevően rontja a már meglévő betegség prognózisát – mondja dr. Nyirády Péter.

A férfi meddőség kockázati tényezőiről beszélt dr. Papp György  a Kossuth rádióban.

Jelentősen javíthatja az áttétes prosztatarákos betegek egy részének életkilátásait egy Magyarországon is törzskönyvezett onkológiai gyógyszer.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés