hirdetés
2017. június. 27., kedd - László.
hirdetés

Nyilvánvaló bizonyítékok támasztják alá, hogy a vizelet nem steril, ez a tudás mégsem integrálódott a klinikai praxisba. Főleg az idősek esetében gyakori a felesleges és kártékony antibiotikus kezelés.

A Kontinencia Világhetet minden év júniusának harmadik hetében tartják. Régiós szintű eszmecserére ezen a területen idáig nem volt példa. Komoly előrelépést hozott a 2017. június 20-án Ljubljanában megtartott első Kontinence+ regionális konferencia.

A fizikai aktivitás krónikus hiánya drasztikusan megemelheti a húgyhólyag- és veserák kialakulásának esélyét, közli az OTSZ Online.

Véres vizelettel tuningolt „itt a piros, hol a piros” játék mutatja be hólyagrák legfontosabb tünetét a Gyógyulj Velünk Egyesület kampányában.

A húgyúti fertőzés a nők leggyakoribb bakteriális fertőzései közé tartozik, ami az antibiotikumos kezelés ellenére rendszeresen kiújul, írja az OTSZ Online.

hirdetés

A megfelelő betegutak kialakítása és a progresszivitás szerint egymásra épülő kontinencia-ellátás még várat magára.

Világszínvonalú, betegprofil alapú inkontinencia irányelv lépett életbe tavaly, ám ahhoz, hogy az ajánlás a gyakorlatban is megfelelően működhessen, a szakma jogszabály módosítást vár a szakpolitikától.

Az esetek nagy részében már a háziorvos gyorsan és szakszerűen meg tudja ítélni és érdemben el tudja látni az inkontinens betegeket.

Az elhízás jelentősen növeli a prosztatarák kialakulásának esélyét és számottevően rontja a már meglévő betegség prognózisát – mondja dr. Nyirády Péter.

A férfi meddőség kockázati tényezőiről beszélt dr. Papp György  a Kossuth rádióban.

Sorozat a sorozatban következik, előreláthatóan négy tételben, a cukroktól a cukorpótlókon át az édesítőszerekig, azok vélt és valós, pozitív és negatív hatásaival bezárólag.

Az agykutatóból művésszé lett Greg Dunn és Brian Edwards fizikus különleges maratási technika segítségével készítettek rajzokat az agy különféle területeiről.

Jelentősen javíthatja az áttétes prosztatarákos betegek egy részének életkilátásait egy Magyarországon is törzskönyvezett onkológiai gyógyszer.

A Magyar Urológus Társaság közleménye a társaság csütörtökön kezdődött kongresszusa elé időzítve adott áttekintést a prosztatarákos, veserákos, hólyagdaganatos betegek hazai helyzetéről.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés