hirdetés
2019. június. 20., csütörtök - Rafael.
hirdetés

Amerikai kutatók olyan biomarkert fedeztek fel, melynek segítségével előre jelezhető, mely betegeknél fokozott a prosztatarák áttétképződésének kockázata.

A Magyar Kontinencia Társaság 2019-ben harmadik alkalommal csatlakozott az Inkontinencia Világhét programjához.

Nem minden prosztatarákot kell azonnal kezelni, viszont az orvosi szakmák együttműködésén múlik, hogy sikerül-e a betegeknek az elérhető legjobb életkilátásokat és életminőséget biztosítani.

Bipoláris prosztataműtét, 3D-s laparoszkópia, lézeres vesekőoperáció – a legmodernebb műtéti eljárásokat mutatják be azon a mesterképzésen, amely pénteken kezdődött a Debreceni Egyetem Urológiai Klinikáján.

hirdetés

A Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság május 2. és 4. között tartotta éves kongresszusát. .

A nőkre is szükség van a férfiak megmentéséhez: bemutatkozik a MentsManust Mozgalom és a Prosztata Kommandó a Gyógyulj Velünk Egyesület betegnapján.

Hazánkban mintegy 600-700 ezren élnek enyhe vagy középsúlyos vizeletvesztéssel, 25 százalékuk férfi, és 90 százalékuk nem fordul orvoshoz.

Pontosabban azonosítható, hogy mely betegeknél a legnagyobb a vesekövek visszatérésének kockázata, közli az OTSZ Online.

Január 17-19. között tizedik alkalommal rendezte meg a Jahn-Ferenc Dél-Pesti Kórház az urológiai nemzetközi továbbképzést és műtéti kurzust.

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.

Dr. Philip Grimmer angliai háziorvos az egyik otthoni vizit alkalmával olyan üzenőtáblába botlott, amilyet még sosem látott. A táblán demenciával élő édesanyjának írt megnyugtató, szeretetteli mondatokat a lánya.

Amerikai kutatók olyan új diagnosztikai módszert fejlesztettek ki, amely a vizeletből, non-invazív módon képes a húgyhólyagrák kimutatására.

A prosztatarák nem halálos betegség, ha időben felfedezik és kezelik. Megnyilt Magyarország első férfiegészség-központja.

 

Javíthatja a prosztatarákkal szembesült férfiak életkilátásait és életminőségét a rendszeres mozgás és a speciális gyógytorna.

Egy klinikai vizsgálatban apró aranyrészecskék vibrációs tulajdonságait kihasználva semmisítették meg a prosztata elrákosodott sejtjeit. A módszer nagyon pontos beavatkozást tett lehetővé, és olyannyira mentes a mellékhatásoktól, hogy az elsőként kezelt beteg a terápia után egy héttel már biciklizett.

Alig-alig jutnak el a rákbeteg férfiak gyógytornászhoz, mert a betegek sokszor nem is tudnak a lehetőségekről.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés