2022. május. 26., csütörtök - Fülöp, Evelin.

Ötödik hullám: veszélyesek lehetnek a háziorvosi rendelők

Szinte teljesen összeért a koronavírus 4. és 5. hulláma, mondta az InfoRádióban Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően január első rendelési napjaiban is szignifikáns emelkedés mutatkozott ismét a légúti betegek számának növekedésében, ami egyet jelent azzal, hogy a negyedik és az ötödik hullám szinte teljesen összeért – mondta az InfoRádióban a kollegiális vezető..

Ennek hátterében az omikron variáns gyors, robbanásszerű terjedését látja. Közben egyre nehezebb a praxisok dolga a differenciáldiagnosztika tekintetében is:

A védőoltásoknak köszönhetően azt tapasztaljuk, hogy az omikron variáns esetében sokkal enyhébbek a tünetek, szinte náthaszerűek, illetve torokfájásra panaszkodnak a pácienseink. Azt is látjuk, illetve a Nyugat-Európából érkező hírekből is tapasztaljuk, hogy itt van az influenzajárvány is. Továbbra is azt szeretnénk kérni, hogy légúti tünetek esetén a betegek telefonon vagy egyéb csatornákon keresztül keresse fel háziorvosát, ne személyesen; a váróhelyeken történő fertőzést így lehet elkerülni – figyelmeztetett Békássy Szabolcs.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés