hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Nyolcvanan pályáztak praxisra

A NEAK felhívására összesen nyolcvan jelentkezés érkezett: ötven esetben háziorvos, harmincben fogorvos pályázott, írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) közölte: a támogatás célja az üres háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatása, ezáltal az ott élő lakosság alapellátásának magasabb színvonalon és minőségen történő folyamatos biztosítása. Tudatták azt is, hogy a pályázat benyújtásának határideje október 15. volt, és a NEAK honlapján elérhető kiírásra összesen nyolcvan jelentkezés érkezett: ötven esetben háziorvos, harminc esetben fogorvos pályázott tartósan üres praxis betöltésére.

A húszmillió forintos maximális összeg a legalább hatvan hónapja betöltetlen szolgálatok esetében igényelhető, a pályázatok elbírálása folyamatos, az eredményről a pályázó a bírálatot követő 14 napon belül értesítést kap. A nyertesek listáját feltöltik a Közpénzpályázat.gov.hu oldalra és a NEAK honlapjára, továbbá közzéteszik az Egészségügyi Közlönyben is.

Az üres háziorvosi praxisok száma október elején 468 volt, a NEAK-nak jelenleg 6505 háziorvosi szolgálat finanszírozására van érvényes szerződése.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés