hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Másfélmilliós ajánlatot kaptak a fogorvosok

Ajánlatot kapott a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöksége Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkártól – értesült a MedicalOnline.

Miután csupán három nap választ el az alapellátó fogorvosok szeptember 2. és 13-a közötti időszakra meghirdetett figyelemfelhívó akciójától, az egészségügyért felelős államtitkár ajánlatot tett a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata elnökségének – tudta meg a MedicalOnline.

Eszerint még ebben az évben 1,5 millió forintos egyszeri többletjuttatást kapnának a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel (NEAK) szerződésben álló fogorvosi praxisok. Jövőre havonta 250 ezer forinttal emelkedne a havi finanszírozás, míg 2021-ben újabb 140 ezer forinttal többet utalna a fogorvosoknak a NEAK.

Az elnökség 19 igen és 3 nem szavzattal az ajánlatot elfogadta, lapunk úgy tudja, a "NEAK (OEP) fogorvosok" zárt Facebook-csoport, amely a hétfőtől induló akciót szervezte, ismerkedik a javaslattal, és az elnökség szavazatával. A Facebook-csoport tagjai egyéni döntés alapján jelezték részvételüket a sztrájkban, amit továbbra is fenntarthatnak, hiszen az akció a MOK fogorvosi tagozatától és más szervezetektől is független.

Mint azt korábban megírtuk, sztrájkot hirdettek az alapellátó fogorvosok 2019. szeptember 2-től 2019. szeptember 13-ig, ez idő alatt a fogászati rendelőkben csak sürgősségi ellátást biztosítanak a tb-kártyával érkező betegeknek, hogy így hívják fel minden érintett figyelmét arra, hogy alulfinanszírozott az ellátás. Mivel az érintett fogorvosok nem állami alkalmazottak, hanem vállalkozók, a kollektív szabadság mellett döntöttek, azaz egyszerre megy szabadságra több mint ezer fogorvos, a minimális ellátást helyettesítéssel biztosítják

A figyelemfelhívó akcióhoz mintegy ezerszáz alapellátó fogorvos csatlakozott.

Forrás: 123rf.com
Forrás: 123rf.com

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink