hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Fogorvosok levele a pénzügyminiszternek

A Népszava szerint Karászi Zsolt és Kárász Anikó társaik nevében ismét levelet írtak, ezúttal Varga Mihály pénzügyminiszternek jelezték: nem tudnak tovább várni.

Mint írták: mintegy 3500 alap- és szakellátó fogorvos nem tud. és nem is akar a szakmunkásokat is megszégyenítő 2-3 ezer forintos órabérét dolgozni. A piaci ár töredékéért, 320 Ft-ért fogat húzni, 1700-2000 Ft-ért tömést készíteni, valamint számos beavatkozást nulla forintért, a saját költségén végezni.

„Tisztességes bért és megélhetést, és ehhez megfelelő finanszírozást követelnek. A közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok a jelenlegi finanszírozási keretek között elértek ahhoz a kritikus határhoz, ahol már nem csak a praxisokban dolgozó szakemberek egzisztenciája, hanem a mindennapi betegellátás biztonsága is veszélyeztetve van. Abban az esetben, ha az alapellátást végző fogászatok finanszírozásában záros határidőn belül nem lesz érdemben változás, látva az egyeztető tárgyalások eddigi sikertelenségét, helyzetük reménytelenségét, újabb nyilvános érdekérvényesítési akció várható a fogorvosi szakma részéről" – idézi a lap.

(forrás: Népszava Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink