hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Elmaradt az ügyelet Sümegen

Sümegen július 26-án 16 órán keresztül nem látta el feladatát az arra a napra ügyelettel megbízott orvos, írja a Veszpresszó.

A városban hamar elterjedt a hír, hogy nincs ügyelet, ezért Végh László, a település kormánypárti polgármestere fontosnak tartotta, hogy az önkormányzati tévében egy füst alatt cáfoljon és megfenyegesse a városban ellátást teljesítő orvosokat – írta a Veszpresszó.

Végh László számon kérte az orvostársadalmon, hogy nincs felelősségérzetük, és azzal érvelt, hogy Sümegen országos viszonylatban az egyik legmagasabb az óradíj. Ez bruttó 3500 forint per óra. A polgármester kitért arra: a keddi kistérségi ülésen szankciókról tárgyalnának, hogy az orvosok is érezzék a felelősségüket.

A televízió felvételére a Sümegen dolgozó orvosok is reagálni szerettek volna, ezért levélben megkeresték a városi tv szerkesztőségét, ahonnan azt a választ kapták, hogy jelenleg még arra sincs kapacitásuk, hogy elolvassák a levelet. Mindazonáltal a lap leközölte.

A levélben többek között kitérnek arra: többször jelezték a fenntartónak, hogy egyre nehezebben tudják ellátni az ügyeleteket, mivel az orvosi kar életkora, egészségi állapota és a jogszabályi keretek gátat szabnak ennek. Hiába jelezték azonban kérésüket, hogy a megfelelő ellátás érdekében keressenek utánpótlást, süket fülekre találtak. Azt is kifogásolják, hogy nincs szakmai vezetője, ezáltal felelőse, szervezője sem az ügyeletnek. Ha lenne, nem fordult volna elő a július 26-i eset. Az orvosok visszautasítják a polgármester kijelentését, hogy magas lenne a bérük, ugyanis a 3500 forint bruttó bér az 2320 nettó, ami szerintük nem kimagasló.

(forrás: Veszpresszó)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés