hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

A legrosszabbra számítanak az Egis befektetők

A magyar egészségügyi reformmal kapcsolatos bizonytalanságok, különösen a kutatásfejlesztési ráfordítások leírhatóságával kapcsolatos változások tartják nyomás alatt az Egis árfolyamát - írja a Portfolio.

Amíg a reformlépések nem látnak napvilágot, a papír továbbra is oldalazhat a Morgan Stanley szerint, bár az elemző úgy véli, hogy a piac a jelenlegi szinteken már a lehető legrosszabb kimenetelt is bőven beárazta.

A Morgan Stanley elemzőjének véleménye szerint a papír az előttünk álló időszakban folytathatja majd az oldalirányú mozgást egészen addig, amíg a tervezett egészségügyi reformlépések nem látnak napvilágot. A jelenlegi értékeltség mindenesetre azt tükrözi, hogy a piac a legrosszabb lehetséges forgatókönyvvel számol.

Márpedig a Morgan Stanley szerint 29.650 forintos célárukban egy kedvezőtlen kimenetel is "mindössze" 10-15 százalékos csökkenést okozhatna, miközben a papír jelenleg 50 százalékos diszkonttal forog az általuk reálisnak tartott értékhez képest.

A gyógyszergyártó a törvény elfogadásakor közleményben hívta fel annak veszélyeire a figyelmet. Mint írták, az veszélyezteti az Egis kutatás-fejlesztési (k+f) tevékenységét, és összességében kockáztatja a magyarországi innováció jövőjét.

A teljes cikk a Portfolo oldalán olvasható.

(forrás: Portfolio.hu, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés