2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Újabb 35 fertőzött és 3 halott Magyarországon

A koronavirus.gov.hu szerint 35 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4731 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt három krónikus beteg, így az elhunytak száma 605 fő, 3525-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 601 fő. Az aktív fertőzöttek 31%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 61 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatót itt olvashatja:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/infografikan-az-orszagba-valo-belepes-es-hatosagi-hazi-karanten-alol-valo-mentesites

(forrás: koronavirus.gov.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés