2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Vannak még konfliktusok a maszkviselés miatt

A Gallup július eleji felmérése szerint az amerikaiak egyre jobban elfogadják azt, hogy maszkot kell viselniük, írja a Napi.hu.

Az emberek 85 százaléka azt mondja, hogy hordják ezt a védőeszközt és csak 11 százalékuk szerint felesleg felvenniük. A Walmart tapasztalatai megerősítik ezt: a szóvivő beszámolója szerint vevőik túlnyomó többsége kész teljesíteni az árházlánc maszkviselési szabályát, írja a Napi.hu.

Ugyanakkor a személyzet több esetről is beszámol, amikor erőszakos konfliktusba kerültek olyanokkal, akik megtagadták a maszkviselést. A közösségi médiában terjedő videókon látható, amint maszkellenes "aktivisták" akcióznak. Például egy arizonai hölgy az egyik áruházláncban összezúzza a maszkviselésre figyelmeztető táblát, egy férfi egy másik áruházban leült a földre maszk nélkül, megtagadva, hogy távozzon. Egy 19 éves McDonald"s-alkalmazottat megütöttek, miután a maszk felvételére kért egy vendéget. Az egyik vita odáig fajult, hogy a bolt biztonsági embere paprikasprayjel volt kénytelen védekezni a rá támadó feldühödött vevővel szemben.

(forrás: Napi.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés