hirdetés
2022. augusztus. 12., péntek - Klára.
hirdetés

Új amerikai ajánlás a majomhimlővel kapcsolatban

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) szerint nem árt a nagyobb elővigyázatosság az utazások során, írja a hvg.hu.

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) szerint bár a majomhimlő továbbra is alacsony kockázatot jelent a lakosság számára, elővigyázatosságból nem árt néhány dologra odafigyelni. Az egyik ilyen, hogy kerülni kell a láthatóan fertőzött emberrel való kontaktust, valamint érdemes az utazáshoz arcmaszkot hordani.

A felhívás oka, hogy világszerte már több mint 1000 ember fertőződött meg a majomhimlővel. A nemrég elkészített genetikai vizsgálat adati alapján úgy tűnik, egyszerre két különböző majomhimlő-járvány zajlik épp Afrikán kívül. Ez arra enged következtetni, hogy a terjedés szélesebb és régebb óta tart, mint azt eddig gondolták – írja a hvg.hu.

A CDC javaslatai:

  • szoros kontaktus kerülése azokkal, akiknek a bőrén vagy nemi szervén elváltozás látható; a korai vizsgálatok alapján a betegség nemi úton terjed, bár a fertőzés pontos mechanizmusa egyelőre nem tisztázott.
  • ne fogyasszon Afrikában vadon élő állatok húsából
  • az utazásokhoz mindenki viseljen maszkot.

 

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink