hirdetés
2022. június. 30., csütörtök - Pál.
hirdetés

Szócska nem lesz főtitkár

Megvan a három szakértő, akik közül kiválasztják az Egészségügyi Világszervezet vezetőjét. Szócska Miklós nincs köztük – adja hírül a hvg.hu.

Szócska Miklós a magyar kormány jelöltjeként indult az ENSZ egészségügyi szervezetének vezetői posztjáért, ám már abba a körbe sem jutott be, ahol meghallgatták a jelölteket – írja a hvg.hu.

A WHO 34 tagországa közül hat jelölt főtitkárt – Magyarországon kívül Etiópia, Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia és Pakisztán. A világszervezet igazgatótanácsa hétfőn úgy döntött, hogy a végső válogatáson csak öt jelöltet hallgat meg, és majd a szűkített listán maradó három pályázó közülük választja ki a májusban esedékes közgyűlés Margaret Chan utódját. A magyar exállamtitkár volt az, akit beszélgetés nélkül küldtek haza, majd a francia exminiszter, Phillipe Douste-Blazy és olasz kollégája indulhatott a repülőtérre.

A főtitkári posztért három szakember maradt versenyben: egyedüli nőként a pakisztáni kardiológus és korábbi tudományügyi miniszter, Sania Nistár, az etiópiai egészségügyi és külügyminiszter, Tedros Adhanom Ghebreyesus, valamint az ENSZ-tisztviselőként dolgozó, brit orvos, David Nabarro.

(forrás: HVG)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink