hirdetés
2023. január. 29., vasárnap - Adél.
hirdetés

Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légiközlekedés korlátozásához

Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légiközlekedés korlátozásához, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szombaton.

Az Európai Unió Tanácsa pénteken megvitatta az újonnan azonosított, B.1.1.529-es dél-afrikai variánsára adható lehetséges uniós válaszlépéseket. Az ülésen megszületett javaslat szerint a dél-afrikai régióból érkező személyek esetében a nem alapvetően szükséges utazások ideiglenes korlátozásáról és e korlátozás esetleges feloldásáról szóló tanácsi ajánlás szerinti vészfék mechanizmust lenne érdemes alkalmazni. A tagállamok egyetértettek abban, hogy szükség van a korlátozások bevezetésére.

Az ülés résztvevői fontosnak találták, hogy a Botswanából, Szváziföldről, Lesothoból, Mozambikból, Namíbiából, a Dél-Afrikai Köztársaságból és Zimbabwéből érkező utasok esetében a tagállamok vezessenek be tesztelési és karanténkötelezettséget.

A hazai intézkedések előkészítése megkezdődött, a módosított kormányrendelet megjelenése szombaton várható, írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Forrás: MTI/koronavirus.gov.hu
Forrás: MTI/koronavirus.gov.hu

(forrás: MTI/koronavirus.gov.hu)
hirdetés
hirdetés

Könyveink