2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Krónikus betegek a munkahelyeken

A Piac&Profit olyan lehetőségeket mutat be, amelyek segítik, hogy a krónikus betegséggel küszködő munkavállalók hozzáférjenek az ellátásokhoz a munkahely támogatásával.

A munkavállaló krónikus állapotából adódó költségeket a munkáltató is viseli, ami a folyamatos tünetek kezelésének terhével, a gyakoribb hiányzásokkal és a termelékenység csökkenésével érhető tetten. Ezért fontos a krónikus állapotúak kezelése, írja a Piac&Profit.

A virtuális egészségügyi edző ugyanúgy működik, mint egy hagyományos szakember. Találkozik a beteggel többszörös látogatások során, hogy azonosítsa és kezelje a krónikus állapotot. Az egyetlen különbség az, hogy a találkozók videokonferencia útján, online történnek. Ez nemcsak az utazási és várakozási időt, valamint az elmaradt termelékenységi időt csökkenti le drasztikusan, hanem ugyan úgy drasztikusan, de növeli az elkötelezettséget. A betegek exponenciálisan nagyobb eséllyel folytatják tevékenységüket egy virtuális egészségügyi edzővel, mint azok, akik kizárólag személyesen és/vagy telefonon kapnak támogatást.

A krónikus betegségekkel élő munkatársak egészségügyi költségeket rónak a vállalatra
A krónikus betegségekkel élő munkatársak egészségügyi költségeket rónak a vállalatra

Az egyik legköltséghatékonyabb ellátási lehetőség lehet a nagy munkaadók számára, egy helyszíni egészségügyi „mini klinika” kialakítása. Képzelje csak el, hogy az munkatársai képesek lennének az orvost ugyan úgy befoglalni, mint bármely más találkozót a napi munka menetrendben. Ahelyett, hogy kiesne a munkából rövidebb-hosszabb időre, hogy a forgalomban idegeskedne, miközben a parkolóhelyét vadássza, egyszerűen csak néhány emeletet fellépcsőzve, vagy pár száz métert gyalogolva, átsétál a helyi klinikára, egy preventív ellenőrzés céljából. Továbbá egy egészségügyi esemény bekövetkeztének költsége, például egy rákos diagnózis vagy egy magas kockázatú terhesség költsége több millió forintba is kerülhet. Ezek miatt dönthet úgy a vállalat, hogy egyáltalán nem küldik be munkatársakat az állami egészségügyi ellátó rendszerbe, hanem szolgáltatóvá válnak. Érdemes ennek a lehetőségnek a feltételeit és kialakítását megvizsgálni alaposabban, hiszen azáltal, hogy bevonja az alkalmazottakat az egészségügyi szűrésekbe, és folyamatos egészségtámogatást és kezelést kínál egy helyszíni mini klinikán keresztül, évente akár 100 milliós nagyságrendet is megtakaríthat.

(forrás: Piac&Profit)
hirdetés

Könyveink