hirdetés
2022. november. 30., szerda - András.
hirdetés

Koronavírus: 140 ország, 47,7 milliárd eurós uniós támogatás

Az Európai Unió, a tagállamok és az európai pénzügyi intézmények 2020 eleje óta 47,7 milliárd euróval támogatták a partnerországokat a koronavírus-világjárvány és következményei kezelésében, közölte az Európai Bizottság.

Az uniós bizottság közleménye szerint az Európai Unió 2020 eleje óta 2021. december 31-ig 140 országnak nyújtott segítséget, a folyósított összeg jelentősen meghaladja a 2020 tavaszán felajánlott 20 milliárd eurós támogatási csomagot.

A partnerországok megsegítésére létrehozott Európa együtt elnevezésű segélycsomag keretében az EU 47,7 milliárd eurót fizetett ki. A segélycsomagból 3 milliárd euró jutott humanitárius szükségletekkel kapcsolatos szükséghelyzeti reagálásra, 10,6 milliárd euró az egészségügyi és vízellátási rendszerek, valamint a szennyvízelvezető és -tisztító hálózatok megerősítésére, 34,1 milliárd euró pedig a világjárvány társadalmi és gazdasági következményeinek enyhítésére, beleértve a munkahelyek megszűnését és az oktatást is, írták.

Az uniós csomagból az európai partnerországok 13,6 milliárd eurót kaptak, a szubszaharai régió országai 8,3 milliárd eurót, a Nyugat-Balkán országai és Törökország: 6,8 milliárd eurót, az ázsiai és a csendes-óceáni térség országai 4 milliárd eurót, Latin-Amerika és a Karib-térség 2,5 milliárd eurót kapott. Afrikai, Karib-térség-beli és csendes-óceáni térség 539 millió eurós regionális támogatáshoz jutott. Grönland: 579 millió eurós támogatást kapott, valamint egyéb globális programokra 8,6 milliárd eurót biztosított az Európai Unió, közölte a brüsszeli testület.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink