2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Arcmaszkok daganatos betegeknek

A Magyar Rákellenes Liga 24.500 arcmaszkot juttatott el daganatos betegek részére, hogy biztonsággal vehessenek részt a kezeléseken.

A koronavírus veszélyhelyzet ideje alatt is biztosítani kell a rák megalapozott gyanúja esetén a mielőbbi pontos diagnózist és a terápiás terv felállításához szükséges diagnosztikus vizsgálatok elvégzését. A folyamatban lévő és az újonnan diagnosztizált daganatos betegek komplex kezelését is el kell végezni. Az erre vonatkozó eljárásrendet az EMMI Eü. Szakmai Kollégium Onkológia és sugárterápia Tagozata fogalmazta meg.

A kórházba eljutás fokozott kockázatot jelenthet a betegeknek, ezért a fertőzés kockázatát a lehető legkisebbre kell csökkenteni. Ebben segít az arcmaszk és a kesztyű, a cseppfertőzés esélyének jelentős csökkentésével.

A Magyar Rákellenes Liga most indított programja során a daganatos betegek biztonságát védőfelszerelések eljuttatásával segíti. A Janssen adományának köszönhetően 38 alapszervezetén, négy Segítő Szolgálatán és egészségügyi intézményeken keresztül 24.500 arcmaszkot és 3.500 pár kesztyűt juttatott el eddig a betegséggel élőknek.

Az élet újraindítása sok területen megköveteli az arcmaszk használatát. Örömmel fogadjuk további támogatók jelentkezését, hogy segítségükkel folytathassuk a programunkat a következő hónapokban is még több védőfelszerelés eljuttatásával, mondta Rozványi Balázs, a Liga elnöke.

(forrás: Országos Sajtószolgálat, Magyar Rákellenes Liga)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés