2020. szeptember. 22., kedd - Móric.

A COVID-19 miatt enyhe lehet az idei influenzajárvány

A pandémia miatt bevezett korlátozásokkal úgy tűnik, drasztikusan sikerült lelassítani az influenzavírus terjedését, írja a Növekedes.hu.

hirdetés

Nagy valószínűséggel a különféle higiéniai és fizikai távolságtartó intézkedések miatt a déli féltekén az idei télen sokkal kevesebben betegedtek meg influnzában, mint a korábbi esztendőkben, a pozitívnak bizonyult tesztek aránya rekord alacsony szintre zuhant,miközben az influenzatesztek száma mindössze 20 százalékkal csökkent, Ausztráliában, Argentínában, Dél-Afrikában, Paraguayban, Új-Zélandon és Chilében.

A WHO augusztus első két hetében csaknem 200 ezer influenzatesztet dolgozott fel, de mindössze 46 volt pozitív. Egy tipikus évben az utóbbi szám közelebb lenne a 3500-hoz. Globálisan a vártnál alacsonyabb influenza aktivitásáról számoltak be a WHO tagállami az év ezen időszakában.  A déli félteke egyes országaiban folyamatosan, vagy akár fokozottan vizsgálták az influenzát, nagyon kevés influenza észlelésről számoltak be. A déli félteke mérsékelt égövében az influenzaszezon még nem kezdődött el. Az északi félteke mérsékelt égövében az influenza aktivitása az évszakok közötti szint alatt maradt, írja a Növekedés.hu.

 

(forrás: Növekedés.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!