hirdetés
hirdetés
2020. július. 07., kedd - Appolónia.
hirdetés

Az implantátum jobb mint az eredeti?

45 éves a fogbeültetés

A fogászat jövője: esztétika mindenek felett

Szeptember 25-én volt a negyvenötödik évfordulója, hogy Svédországban elvégezték az első sikeres fogbeültetést, elterjedtebb nevén implantációt.

hirdetés

Jobb, mint az eredeti - a fogászati implantáció jövője

A fogbeültetés azóta forradalmasította a fogászatot és térhódítása visszafordíthatatlan. Ma már ott tart a tudomány, hogy az így készült fogpótlás gyakran jobb, mint az eredeti. A nyáron a New Yorkban tartott, az implantológia 45 éves évfordulójának emléket állító nemzetközi konferencia kijelölte a implantológia jövőjét:

Az esztétika mindenek felett

„Amíg néhány évtizede még az volt a legfontosabb szempont, hogy hova lehet implantátumot beültetni, ma már a fogpótlás funkcionális és esztétikai szempontjai a legfontosabbak. A fémmentes fogpótlások nem csupán esztétikai, de biológiai tulajdonságaikban is képesek felülmúlni a természetes fogakat“ – mondta Dr. Czinkóczky Béla fogszakorvos, fog és állcsont sebész, az elrontott és speciális implantációk szakértője, aki maga is jelen volt a nemzetközi konferencián.

Hozzátette: a legújabb kutatásoknak köszönhetően ma már a csont-, vagy íny hiányainak pótlása is lehetőség nyílik. Ráadásul gyakran a hiányzó fog azonnal pótolható, nem kell hónapokig „fogatlan oroszlánként“ élni:

Azonnali terhelés

A napjainkban beültetett implantátumok egyre nagyobb százaléka kerül korai, vagy azonnali terhelésre. Ez azt jelenti, hogy amíg ezelőtt 40 évvel akár fél évet is kellett várni, addig a korszerű bioanyagoknak, és modern technológiáknak köszönhetően ma már egyre gyakoribb, hogy a beültetést követően akár azonnal valamilyen fogpótlás kerül az implantátumokra.

Csúcstechnológia a fogászatban

Míg kezdetekben az orvos csak a szakértelmében bízhatott, hogy jó helyre kerül-e az implantátum, mára a legkorszerűbb digitális 3D technológiával történik a műtéti tervezés és kivitelezés és egy sebészi sablon segítségével történik az implantátum beültetése. A számítógépes tervezésnek köszönhetően szinte nullára csökkennek az esetleges hibák esélyei és a páciensek műtét utáni kellemetlenségei: nincs többé fájdalom. A korábban „nagy“-nak számító műtétek után a páciensek már másnap élhetik megszokott életüket, nincs hosszantartó sebgyógyulás, ödéma, varratszedés, véraláfutás, diéta, szenvedés – számolt be Dr. Czinkóczky Béla.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink