hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-07-30

A metasztatikus melanoma malignum terápiájában az elmúlt évtizedben forradalmi változásnak lehettünk tanúi.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-11-22

Amerikai kutatók sikeresen azonosították a világossejtes veserák kialakulásában hibás működésük folytán szerepet játszó tumorszuppresszor gének fő regulátor molekuláját, az ISGF3-at. Az ISGF3 koncentrációjának a rákos sejtekben történő növelésével a daganatok mérete csökkent, és apróbb nodulákra estek szét.

#3
A gastroenteropancreaticus daganatok patológiája A gastroenteropancreaticus daganatok patológiája
Medical Online >> Patológiai diagnosztika
2018-01-19

A hormonális aktivitás, a primer tumor lokalizációja, szövettani differenciáción és a grade értéken alapuló WHO klasszifikáció mellett a TNM státusz és a klinikus kolléga kérése esetén a somatostatin receptor expresszió megadása is szükséges a betegség prognózisának megítéléséhez és a kezelés megválasztásához.

#5
Medical Online >> Patológiai diagnosztika
2017-09-21
#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-06-09

A teljes genom szintjén feltárták a leggyakoribb tumorokban előforduló epigenetikai változásokat. A masszív és specifikus DNS-metilációs módosulások közreműködnek a tumorkialakulásban, -progresszióban és -disszeminációban egyaránt, írja az Oncogene tanulmánya.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-01-10

Mi hozhat újabb áttörést a rákgyógyításban az immunonkológiai szerek bevezetése után? Hogyan változik az onkoterápiás paletta az elkövetkezendő évtizedben? A szakértők szerint a baktérium- és vírusvektor alapú kezeléseké, valamint az RNS alapú beavatkozásoké a jövő.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-01-18

A legújabb genetikai felfedezés szerint a p53 gén együttműködik a telomerákkal a tumorok kivédésében, míg egy epidemiológiai tanulmány arról számol be, hogy az életmód következtében akár négyszeres eltérés is lehet egyes rákok gyakoriságában.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-10-22

Metasztázisok ellen: különleges módszerekkel próbálják csapdába ejteni az elszabadult ráksejteket, illetve egy véletlen felfedezés révén abban is reménykedhetünk, hogy gátolhatjuk a tumoros áttétképződést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.