hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-01-15

A Qubit szerint az elsődleges agydaganatok között listavezető gliomák kialakulásának kockázatát növeli egy gyakori macskaparazita.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-09-20

Nem fél többé a macskától a toxoplazmával fertőzött egér, még azután sem, hogy meggyógyult. Az egysejtű élősködő tehát maradandó agyi elváltozást okozhat - derült ki amerikai kutatók kísérleteiből.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-03-23

A Toxoplasma gondii nevű protozoon az emberek mintegy 25 százalékában jelen van. Ismert, hogy ez a parazita megváltoztathatja a megfertőzött gazdaállat – köztük az ember – viselkedését.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-04-19
Bár a közvélekedés szerint a macskák jelentik a legnagyobb veszélyt a várandósokra a toxoplazmózis szempontjából, egy mindennapi ténykedésünk sokkal inkább forrása lehet a veszélyes fertőzésnek.
#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-07-14
A toxoplazma-fertőzés hatására módosul az ember viselkedése – állapították meg cseh tudósok. Jaroslav Flegr és munkatársai 18 hónapon keresztül monitoroztak négyezer katonai sofőrt, és a BMC Infectious Diseases című szaklapban megjelent vizsgálat eredményei szerint azok, akik Rh negatív vércsoportúak voltak és toxoplazma-fertőzésük is volt, két és félszer nagyobb eséllyel szenvedtek el balesetet, mint a nem fertőzött Rh negatívok, vagy bármilyen Rh pozitív vércsoportú sofőr.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.

Egy hihetetlenül érdekes újságkivágást osztott meg nemrég Dr. Dobson Szabolcs, a Képes gyógyszerészet oldal szerzője. Egy 1920-as Orvosi Hetilapból származik, a spanyolnátha járvány idején írta báró Korányi Sándor, a múlt századforduló kimagasló belgyógyász tudósa.