hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 301
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-07-21

A Magyar Nemzet szerint nincs motiváció arra, hogy más minőségben lássák el a „fizetős” betegeket, így mindenki ugyanolyan ellátást kap.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-15

A transzfuziológiában a sejtterápiás projektek jelentik a jövőt. A másik perspektivikus terület a regeneratív medicina, a szövetszabászat – mondta Tordai Attila, a Magyar Hematológiai és Transzfuziológiai Társaság főtitkára, a budapesti orvosegyetemi Transzfuziológiai Tanszék alapító tanszékvezető egyetemi tanára.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-07-05

Be kell építeni a művi terhességmegszakítást az orvostanhallgatók képzésébe Németországban a szövetségi kormány családügyi minisztere szerint.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-15

Nem ismert a kormány stratégiája, víziója azokkal a társadalmi rétegekkel kapcsolatban, amelyek nem tudják majd fizetni saját egészségügyi és szociális ellátásukat, ezért nehezen tervezhető a jövő nemcsak az állami, de a magánszektor szereplői számára is.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-13

Bár az orvosok bérrendezése sikeres volt, bizonyos szakorvosok most kevesebbet keresnek mint korábban, ezért inkább a magánellátásban vagy más módon pótolják a kieső jövedelmüket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-06-09

Az orvosok vallási vagy lelkiismereti okokra hivatkozva nem tagadhatják meg az abortuszt, mert az veszélybe sodorhatja a páciens életét.

#7
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25

A krónikus pancreatitis a hasnyálmirigy idült gyulladásos megbetegedése, amely a hasnyálmirigy strukturális és funkcionális károsodásával jár. Az esetek jelentős részében fájdalom, emésztési zavarok, testsúlyvesztés áll a tünetek középpontjában, ami jelentősen rontja az életminőséget.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-03-26

Ma is épp azok a gondok feszítik a rendszert, mint 2010-ben. A Népszava sorozatának újabb részében az egészségügy 12 éve van terítéken.

#9
Medical Online >> Orvosok a dohányzásról
2022-03-02

Harm Reduction Exchange” címmel online konferenciát tartottak január 20-án Afrikában, amelynek fő témája az ártalomcsökkentés volt.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-02-11

A hagyományos értékeket népszerűsítenék a gyermekvállalási kedv ösztönzésére, a csökkenő születési arány javítása érdekében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”