hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-05-18

Az újonnan törzskönyvezett myelomaellenes gyógyszerek bevezetése új reményt a betegeknek, írja a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-06-23

Az 1950-es években többezer születési rendellenességet okozó szer ugyanazzal a molekuláris mechanizmussal támad egyes vérképzőszervi rákokat, mint amivel a végtagfejlődési zavarokat is kiváltja.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-10-02

A becslések szerint legalább húszezer gyermek esett áldozatul az ötvenes években Contergan néven forgalmazott szernek, amelyet főleg reggeli rosszullétre írtak fel várandós nőknek – idézi fel az MNO.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-01-14

Az az eljárás, hogy a gyógyszerek biztonságosságát és hatásosságát állatokon tesztelik, több kárt okoz, mint hasznot. Ember-specikus módszerekre van szükség, mondják a Safer Medicines Trust képviselői, és hozzáteszik: ilyen eszközök már ma is vannak, mégsem használjuk azokat.

#5
Medical Online >> Rovatok >> haematológia
2012-12-07

A krónikus mieloproliferatív neopláziák (melyeket korábban mieloproliferatív betegségeknek neveztünk) a hemopoetikus őssejt klonális betegségét jelentik, melynek jellemzője a mieloid eredetű sejtek kóros, fokozott proliferációja, a sejtek érése alapvetően nem változik.

#6
Medical Online >> Rovatok >> haematológia
2012-12-06

A myeloma kezelésében paradigmaváltás tanúi vagyunk. Hatékony régi terápiák mellett ma már merőben új hatásmechanizmusú gyógyszerek sora segít a betegség gyógyításában, és talán egyszer a citosztatikumok kikerülnek a terápiás eszköztárból.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-09-04

A hírhedt gyógyszer német gyártója most először, 50 évvel a Contergan forgalomba hozása után bocsánatot kért attól a többezer embertől, akik a szer hatására rövid végtagokkal vagy teljesen végtagok nélkül születtek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-11-25

Mérlegen a gyógyító eljárások – Jobb kutatással a jobb egészségügyi ellátásért” címmel jelent meg négy szerző munkája – három közülük orvos, egy pedig páciens. Könyvükben azt vallják, hogy az orvostudomány eredményei csodálatosak, azonban sokat javíthatunk módszerein. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-01-14

Sokszor tizenöt évnyi munka és dollármilliók eredménye egy új hatóanyag. A siker azonban nem mindig garantált -tavaly három hatóanyagról is kiderült, hogy többet árt, mint használ - írja a HVG.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-03-18

Negyven országban forgalmazták altató- és nyugtatószerként a thalidomid nevű hatóanyagot tartalmazó Contergan gyógyszert. A kellően be nem vizsgált, 1958–61 között árusított gyógyszer miatt tizenkétezer végtaghiányos baba született. A Science-ben most jelent meg, hogy miért volt ilyen hatása a szernek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.