hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-02-10

A PharmaOnline szerint fájdalmak esetén előnyös lehet az adjuváns hatóanyagot is tartalmazó készítmények választása.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-03-01

Időskorban a fejfájás ellátása egyre növekvő problémát jelent világszerte, mivel a populáció öregszik. Az elsődleges fejfájások közül a migrén és a tenziós típusú fejfájás időskorban is hasonló arányt képvisel, mint fiatalok között, míg a másodlagos fejfájások egyre növekvő számban fordulnak elő az életkor előrehaladtával.

#3
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2013-02-22

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz, ami orvoshoz viszi a beteget. A korrekt diagnózis alapján történhet az adekvát terápia alkalmazása.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-10-26

A fejfájás gyakori panasz, és sokszor olyan súlyos, hogy akadályozza a személy mindennapi tevékenységeit. A migrén prevalenciája világszerte 8,4–18 százalék, a tenziós fejfájásé 16–30 százalék (ebből a személyek 3 százalékának évente több mint 180 napon van fejfájása).

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-02-28
A fejfájás az egyik leggyakoribb ok, ami miatt orvoshoz fordulnak az emberek. A panasz gyakoribb lehet, mint amilyennek a statisztikák mutatják, mivel a betegek mintegy fele fejfájás miatt a családorvost sem keresi fel – újabban sokan az internetes oldalakon tájékozódnak és vény nélkül kapható gyógyszerekkel kezelik magukat. Az epidemiológiai adatok ismerete segíthet a beteg panasza és/vagy tünete alapján gyorsan átgondolni, melyek a nagy, és melyek a kisebb valószínűséggel szóba jövő kórképek.
#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-11-16
Gyakran bagatellizáljuk a gyermekkori fejfájást, pedig ha nem ismerjük fel és kezelése elmarad, annak mind az aktuális életminőség, mind a későbbi betegségek szempontjából jelentős következményei vannak. A diagnosztizálás persze nem könnyű, mert bár a patomechanizmus megegyezik a felnőttkorival, a tünetek sokszor nem jellegzetesek.
#7
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-01-16
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) 2008-as első számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.