hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-08-16

Egyre reálisabb lehetőség a géndopping, a sportolókat a riói olimpián egy fajtájával kapcsolatosan már tesztelik is. Egyes vélemények szerint lehetetlen megállítani a terjedését, így jobban járunk, ha engedélyezzük, és szabályozzuk.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-12-07

A Sportkórház elköltöztetéséről hoz újabb részleteket a Népszava. A minap írtuk a Magyar Idők nyomán, hogy a kórház feladatait és részlegeit a kormány fel kívánja osztani más intézmények között.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-08-04

Milyen pszichés nyomást okoz például egy ép sportoló számára a bizonytalanság, hogy mit tudhat az ellenfél protézise? – teszi fel a kérdést a NOL egy különös jelenség kapcsán.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-23

Több mint ezer gyógyszerről ismert, hogy májkárosodást okozhat; a heveny májelégtelenség negyedét okozza gyógyszer, leggyakrabban antibiotikumok, nem szteroid gyulladásgátlók és sztatinok.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-04-02

Leggyakrabban antibiotikumok, nem szteroid gyulladásgátlók és sztatinok okoznak heveny májelégtelenséget – írja a gyógyszer okozta májkárosodásokat áttekintő cikkében a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-04

Ahogy a drogdílerek mindig a rendőrök előtt járnak, úgy a doppingolás esetében is állandó a macska-egér játék – állítja dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-10

Az ókori olimpiák doppingolói nyers állati herét rágcsálva szerezték meg a jobb eredmény elérését segítő hormonlöketüket. A dopping olyan régi, mint maguk a játékok.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-07-30

Heves érdeklődés kísér minden olyan kutatást, amely akár a legkisebb előnnyel kecsegteti a versenyzőket. A színfalak mögött minden élsportolóval pszichológusok, fiziológusok, mérnökök, biológusok és dietetikusok hada foglalkozik. Hogy mit tesznek, az jól őrzött titok; lehet azonban néhány megalapozott sejtésünk arról, hogy mit is csinálnak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-04-14

Eutanáziával segítették halálba 1996-ban az akkor már 15 éve rákban szenvedő Francois Mitterrand volt államfőt, a jelenlegi elnök, Nicolas Sarkozy pedig tiltott gyógyszereket szed - ezt állítja két újságíró a héten megjelent kötetében, tudósított az MTI.

#10
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2011-11-04

Az anatómia és a sporttudomány közös távlatairól beszélgetnek anatómusok, plasztikai sebészek, biokémikusok, zoológusok, etológusok és pedagógusok azon a jövő heti konferencián, melyet többek között a Magyar Biológia Társaság Mozgás- és Viselkedés-biológiai Szakosztálya szervez. Székely Andreát, a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docensét a 41. Mozgásbiológiai Konferencia titkairól faggattuk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.