hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-10-09

Az Egészségügyi Világszervezet szerint Európán eluralkodott a pandémiás fáradtság, az emberek egyre kevésbé motiváltak, írja a 24.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-03-11

A tavaszi fáradtság időszaka a szokásosnál is megterhelőbb lesz a szervezetre idén, hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc meteogyógyász az M1-en.

#3
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-04-08
Vetessük-e ki a gyermekeink manduláját? Segíthet-e a C-vitamin a rák legyőzésében? Megszoktuk, hogy az ilyen kérdésekre az orvostudománytól várjuk a válaszokat. – Így kezdi Zemplén Gábor tudománytörténész könyvismertetését, amely a BUKSZ (Budapesti Könyvszemle) legújabb, 2009. tavaszi számában jelent meg. Az írás rövid összefoglalását  közöljük.
#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-03-20
Március 20-a, a tavaszi napforduló az alvás világnapja, s Magyarország idén először csatlakozik a World Sleep Day eseményeihez. Az „Alvás Világnapja” alkalmából 6631 fő megkérdezésével készített felmérését a Naturhome.hu alváscentrum 2009 márciusában a magyar alvásszokások megismerésére, alváskultúránk feltérképezésére.
#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-01-16
Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának soros elnöke szerint pótolni kell az elmaradt egyeztetéseket az egészségbiztosítási törvényről. Palkovics Imre – aki a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke is – erről levélben tájékoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. Az MSZP-frakció tagjai jövő szerdáig nyújthatnak be módosító indítványokat az egészségbiztosítás átalakítását jelentő törvényhez, amelyről február 11-én szavaz újra a parlament. Interjúnk Kökény Mihály szocialista képviselővel, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnökével a Medical Tribune idei első számában jelent meg.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.